BRASOV

Locuri de vizitat in Brasov. Avand 324.000 de locuitori, Brasovul este considerat inima Romaniei si un foarte important centru economic, turistic, cultural si sportiv al tarii.

Marginit de varfurile Carpatilor de Sud si impodobit cu arhitectura gotica, baroca si renascentista, precum si cu o bogatie de monumente istorice, Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania.…..cel mai frumos oras…..

POIANA BRASOV

Poiana Brașov se mândrește cu cele 12 pârtii de schi de dificultate diferită, desfășurate pe aproximativ 24 de km. Stațiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România dispune și de acces ușor și rapid: două telecabine, o telegondolă, două telescaune și cinci teleschiuri. Peste 190 de tunuri de zăpadă sunt folosite pentru a asigura condiții ideale de ski și snowboard!

Pensiunea Casa Vlasin – POIANA BRASOV

BISERICA NEAGRA

Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania. Este celebra datorita dimensiunilor sale impresionante, a clopotnitei ce adaposteste cel mai mare clopot din spatiul romanesc, si a celei mai mari colectii de covoare din Romania. Biserica Neagra este cunoscuta si pentru marea sa orga.

Pensiunea Casa Vlasin – BISERICA NEAGRA

BASTIONUL TESATORILOR

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane. De-a lungul timpului bastionul a fost: sediul breslei tesatorilor, loc de petreceri, astazi fiind organizat ca muzeu. Acesta cuprinde o expozitie despre fortificatiile din Tara Barsei cu ilustratii. Punctul de atractie al muzeului este macheta orasului Brasov, asa cum arata la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Pensiunea Casa Vlasin – BASTIONUL TESATORILOR

CETATEA CODLEA

Cetatea Codlea constituia una din cele 12 asezari ale sasilor din Tara Barsei. Initial exista o cetate pe un deal la poalele muntelui Magura. Aceasta purta numele de Schwarzburg, adica Cetatea Neagra. Legenda spune ca aceasta ar fi fost una dintre cele cinci cetati ridicate de catre teutoni in Tata Barsei.Cetatea Neagra a fost distrusa in 1345, noua asezare fiind intemeiata in zona de ses la poalele Magurii. Numele sau latinesc era Cidinis, comunitatea avea statutul unui targ cu drept de judecata, ca si satele Prejmer, Feldioara si Rasnov.

Pensiunea Casa Vlasin – CETATEA CODLEA

CETATEA RASNOV

Cetatea este poziționată pe un deal stâncos, imprejmuit de pǎdure, unde singura cale de acces este dinspre est, arhitectura sa fiind adaptatã reliefului, fortificarea urmărind eficiența apărǎrii dealului. Prima mențiune documentară despre cetatea țărănească a Râșnovului datează din anul 1335 când cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Țara Bârsei, a fost pustiit întregul ținut, în afară de cetatea de pe dealul Tâmpa de la Brașov și de cetatea Râșnovului, care fiind puternic fortificate au rezistat atacurilor, salvând viața locuitorilor refugiați între zidurile lor.

Pensiunea Casa Vlasin – CETATEA RASNOV

CETATEA FAGARAS

Cetatea Fagaras a fost ridicata ca loc de aparare in sud-estul Transilvaniei. Ea a constituit un punct de rezistenta impotriva incursiunilor tataresti si turcesti. In 1526 cetatea Fagarasului si domeniile inconjuratoare au intrat in stapanirea voievodului Transilvaniei Stefan Mailath. In 1541 turcii il atrag intr-o cursa pe voievod si-l inchid in faimoasa inchisoare „Yedicule” (7 turnuri), unde avea sa moara dupa 10 ani. In 1599 cetatea Fagarasului isi deschide portile in fata lui Mihai Viteazul, iar in zilele grele ale razvratirii nobilimii maghiare, i-a acordat adapost voievodului si familiei sale.

Pensiunea Casa Vlasin – CETATEA FAGARAS

PRIMA SCOALA ROMANEASCA

Şcoala românească – zidită în anul 1495, reclădită la 1760. In Scheii Braşovului s-au plămădit valori de spiritualitate românească, ale căror începuturi trebuie căutate încă de pe vremea geto-dacilor, când la „Pietrele lui Solomon”, in satul dacic de altă dată supravieţuiau dârji strămoşii acestor meleaguri. Arheologia şi obiceiurile „Junilor braşoveni” stau mărturie pentru îndepărtatele vremuri ale continuităţii noastre. In perioada medievală românii din Schei, cu sprijinul voievozilor de peste munţi au clădit biserica şi şcoala şi au întemeiat un centru de rezistenţă spirituală capabil să reziste tuturor vitregiilor.

Pensiunea Casa Vlasin – PRIMA SCOALA ROMANEASCA

POARTA SCHEI

Construită în 1827 în Brașov, pentru a corespunde nevoilor șcheienilor, Poarta Șchei are trei arcuri: două mici, pentru pietoni, și unul mare, central, pentru vehicule. A fost renovată de curând.

Pensiunea Casa Vlasin – POARTA SCHEI

STRADA SFORII

Strada sforii atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov. Strada Sforii, cu o lungime de 80 metri. Strada Sforii este cea de a treia cea mai îngustă stradă a Europei

Pensiunea Casa Vlasin – STRADA SFORII